Frugtbuske til haven – dyrk dine egne bær

Mange kender til det at de gerne vil have en flot have. En have der er fyldt med farve og liv. Smukke blomster som er godt passet, måske nogle træer, som giver skygge på en varm sommerdag. Men en have kan være meget mere en bare flot. Du kan have en flot og farverig have, som også har et praktisk formål. Du kan nemlig plante frugtbuske i haven. Dette er både med til at skabe farve og liv, men du få også muligheden for at få friske og smagfulde bær i sommeren. Den perfekte kombination; sidde i haven en varm sommereftermiddag og nyde friske bær fra ens egen have.

Blåbærbuske

Blåbær vil være en god frugtbusk at plante i haven. Der findes forskellige sorter, hvilket gør at du har muligheden for at vælge størrelsen på planten, smagen på bærerne, og mere. Highbush bliver mellem 150 til 200 cm høje, og derfor fylder de meget. Hvorimod lowbush kun bliver mellem 30 til 120 cm høje, dette gør at det måske bliver nemmere at finde plads til dem i haven. Pasningen af frugtbusken er også relativt nemt.

Der er nogle ting du skal være opmærksom på når du skal plante blåbærbusken, men derefter er der ikke meget arbejde i det. Hvis du er interesseret i at dyrke blåbær, så er det en god i det at kigge nærmere på dyrknings af blåbær vejledning. Hvor du får forklaret i detalje hvad du skal gøre, og være opmærksom på.

Hindbærbuske

Hindbær er en anden form for frugtbusk, som også kan være en god idé at plante i haven. Ved hindbær er der også forskellige sorter, så inden du planter hindbærbusken, så er det en god idé at du undersøger hvilken sort du helst vil have. Ved hindbær skal du også tjekke om den hindbær sort du gerne vil have passer til der område hvor du bor. Vejret har en stor betydning for denne frugtbusks overlevelse. Hindbærbuske kræver lidt mere arbejde end for eksempel blåbærbuske, så dette skal du være forberedt på inden du vælger at plante hindbær i din have. Men alt arbejdet er også det værd, når man får friske og velsmagende bær.

Brombærbuske

Hvis du gerne vil have fat i en frugtbusk der ikke kræver helt så meget som hindbærbusken, så kan det være en idé at kigge nærmere på brombærbuske. Brombærbusken har ikke mange krav til hvor den kan placeres i haven. Den skal bare helst være et sted, hvor der ikke er meget vind, da dette kan forhindre at blomsterne i at blive bestøvet, og derved får du ingen bær. Dog skal du være opmærksom på at brombærbuske breder sig, så du skal være forbedret på dette. Det betyder at den skal placeres et sted hvor det ikke gør noget at den breder sig.

Bredningen af brombærplanten gælder ved alle brombær sorterne. Så når du skal vælge en sort, skal du bære overveje om du helst vil have tornefri buske eller buske med torne. Ved tornefri buske behøver du ikke at bekymre dig om at rive dig, når du skal plukke bær, hvilket er en fordel. Men der er dog også nogle ulemper ved denne plante. Siden brombær breder sig, vil du have flere brombærbuske over årene, og disse buske vil ikke være tornefri, grundet at de breder sig via frøene. Dette betyder at du alligevel vil ende op med frugtbuske med torne.

Der er også mange andre forskellige frugtbuske, som du kan plante i haven. Så hvis du ikke ønsker blåbær, hindbær, eller brombær, så kan du altid finde andre planter, som du hellere vil have.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *