Husk at passe og pleje din køkkenhave

Husk at passe og pleje din køkkenhave

Vælger du at få dig en køkkenhave, er det meget vigtigt, at du sørger for at passe og pleje den godt, da der på den måde er større chancer for, at du får noget ud af din have.

Der er jo ikke meget ved at anlægge en køkkenhave, hvis du så ikke kan få noget ud af den, fordi du stopper med at passe den.

Vil du selv indrette din køkkenhave, kan du jo vælge at lave en stregtegning i dag med et overblik over, hvordan den skal se ud.

Pas på fugle og andre dyr der spiser fra haven

Når du skal i gang med at lave en køkkenhave, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på, om du bliver generet af fugle eller andre dyr, der gerne vil spise med fra din køkkenhave. Dyr er jo hele tiden på udkig efter føde, og der er jo ikke noget mere lækkert end en køkkenhave, hvor det hele bliver serveret for dem.

Det kan være, at du er nødt til at dække dine afgrøder af med net eller andet for at forhindre dyr at komme i dem. Det er også en af grundene til hele tiden at være opmærksom på, hvordan det går med din køkkenhave.

Det tager tid at pleje en køkkenhave

En køkkenhave er ikke noget, der bare lige sådan passer sig selv. Det er klart, at det langt hen af vejen er jorden, der sørger for, at der kommer spiselige sager op til dig. Men du skal jo passe og pleje din køkkenhave, hvis du vil have en succesfuld høst.

Derfor skal du også forberede dig på at bruge tid i din køkkenhave. Ikke nødvendigvis flere timer hver dag, men det er godt at være opmærksom på, hvordan den har det, om der er insekter, om der er brug for at blive vandet og meget andet.

Du kan sagtens starte på din nye køkkenhave i dag

Har du endnu ikke fået lavet dig en køkkenhave, er det måske på tide at starte den i dag. Det behøver ikke at være svært at komme i gang med, og har du alligevel et stykke jord, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, er det da bare med at kaste dig ud i det.

På nettet kan du finde meget god information om, hvordan du får held med at lave en god køkkenhave, og hvad du skal huske at tænke på, når du skal i gang med at lave din første køkkenhave hjemme i din have.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *